Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Augurken

We gaan ze inmaken

Aangezien een van onze hoofdredacteuren grootverbruiker in augurken is, kon een recept om deze zelf in te maken niet uitblijven.

Augurken

(4 personen)

  • 20 augurken
  • veel zout
  • 1/2 liter azijn
  • 1/2 liter water
  • 300 gr. suiker
  • 1tl korianderzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 groene peper
  • 10 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • Een paar takjes dille
  • Een grote gesteriliseerde glazen pot
  1. Was de augurken en droog ze. Bestrooi de augurken met het zout en laat ze een nacht afgedekt in de koelkast staan.

  2. Breng de volgende dag in een pan de azijn en het water met alle kruiden (niet de dille en de peper) en de suiker aan de kook en laat het geheel even inkoken gedurende een minuut of 10. Stop ondertusen de augurken, gesneden of in hun geheel in de glazen pot.

  3. Overgiet de augurken met het ingekookte azijn mengsel. Als je meerdere potten gebruikt verdeel dan de kruiden. Leg bovenop in de pot of in elke pot een takje dille en een hele of halve groene peper.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.