Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Avocado-mangosalsa

EEN BUIL SHAG EN GEEN VRIENDIN

‘Muzikanten dansen niet / Ook niet voor hun plezier / Pas als het echt niet anders kan / Na twintig glazen bier.’

Je kunt filosofie studeren of anderszins speculeren over de waarheid, maar er is natuurlijk maar één wijsgeer die het ooit echt bij het rechte eind had en dat is Huub van der Lubbe. Muzikanten dansen niet. Niet alleen omdat ze te druk zijn met schelden op het voorprogramma en zwammend aan de bar hangen, maar vooral omdat ze het niet kunnen. Had de muzikant wél kunnen dansen, dan had hij natuurlijk nooit een pubertijd lang op zolder doorgebracht met een gitaar, een buil shag en geen vriendin.

Muzikanten dansen niet, en dus leren ze een ander podiumkunstje waardoor ze – weliswaar tien jaar later dan hun swingende generatiegenoten – alsnog ruimschoots kunnen friemelen en fröbelen. Leren koken helpt ook. Zo compenseer je die desastreuse salsa op de dansvloer gemakkelijk met een flitsende salsa uit de keuken.

Dit is een bijdrage van Fen, grootverbruiker van zure augurken en hoofdredacteur van VOOD.

Avocado-mangosalsa

(4 personen)

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rijpe mango
  • 1 verse limoen
  • 1 bosui
  • 1 rode peper
  • bosje verse koriander
  • olijfolie
  • grof zeezout
  1. Schil 1 flinke (en vooral lekker rijpe) mango, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met 2 goed rijpe avocado’s. Meng de mango- en avocadoblokjes met het sap van een halve limoen.

  2. Snij 1 bosui en 1 rode peper in dunne ringetjes (verwijder eerst de pitjes van de peper als je niet van al te pittig houdt). Snij een flinke hand koriander grof.

  3. Meng de ui, peper en koriander door het mango-avocadomengsel. Meng er voorzichtig 2 eetlepels olijfolie doorheen.

  4. Breng de salsa op smaak met grof zeezout en eventueel nog wat limoensap.