Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Couscoussalade met linzen

Mals mensenvlees

In Canada is alles groter, indrukwekkender en intenser. Het water in de meren is blauwer dan blauw. De bomen zijn groter dan groot. En de beren zijn er met veel - heel veel. Vandaar het strenge berenbeleid op de campings. Dit komt erop neer dat je alles waar ook maar enigszins een geur aan zit niet, maar dan vooral ook niet, in je tent mag bewaren. Ze zijn gek op geur namelijk, die beren. Want daar hoort mogelijk mals mensenvlees bij.

Vlees in blik

Onze kofferbak is dus gevuld met proviand in blik voor een paar dagen. Wist je dat er een heel assortiment aan vlees in blik bestaat? Niet alleen is er de relatief bekende en beproefde smack die je moeder vroeger door de macaroni deed. (Of deed alleen de mijne dat?) Er zijn zelfs malse stukjes kip, gehaktballetjes en hele varkenspoten uit blik.

Met rust

Helaas zat ik toen nog niet zo goed in mijn recepten met ingeblikte producten. Dan had ik het vleesschap namelijk overgeslagen, was ik direct naar de canned veggies gegaan en had ik deze linzensalade gegeten. Wellicht iets minder aangekleed dan onderstaand recept, maar dan nog had het vast en zeker prima gesmaakt. En ja, het heeft in ieder geval wel gewerkt. De beren hebben me met rust gelaten. Daar heb ik dan toch wel een blikje kip voor over.

Dit is een bijdrage van Martine de Kock. Martine reist graag en veel. Ze schrijft over wat ze at en graag nog eens wil eten.

Couscoussalade met linzen

(2 personen)

  • 150 gram couscous
  • olie
  • citroensap van een ½ citroen
  • 2 tl komijnzaad (kort verwarmd en vergruisd in een vijzel)
  • 1/2 tl kaneel
  • veldsla
  • 200 gram feta
  • 1/2 courgette
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram linzen
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 1 bosje munt
  1. Snijd de courgette in plakjes en gril deze kort, laat even afkoelen en halveer.

  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

  3. Snijd de komkommer, bosuitjes en rode ui in kleine stukjes.

  4. Vebrokkel de feta en hak de muntblaadjes fijn.

  5. Bereid de couscous. Roer door de droge couscous een flinke eetlepel olie. Roer tot alle een laagje olie om zich heen hebben. Voeg heet water toe en laat wellen.

  6. Kook de linzen. Zorg dat ze nog stevig zijn. gebruik geen rode linzen, maar Du Puy, Beluga, of groene; die zijn steviger.

  7. Voeg komijn, kaneel en linzen toe aan de couscous. Voeg alle groenten toe en meng alles door elkaar.

  8. Besprenkel ruim met citroensap en olie en breng op smaak met zout en peper.

  9. Voeg tot slot de veldsla toe en hussel nog even snel om.

Extra lekker na een nachtje in de koelkast, als de smaken er goed in zijn getrokken.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.