Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Geroosterde wortelen met feta, sinaasappel en komijn

Niet flexibel

Wortelen zijn in elk seizoen te krijgen. Let er bij het kopen wel op dat ze stevig aanvoelen. De bij de mens zo gewaardeerde eigenschap van flexibiliteit, strekt bij de wortel in het geheel niet de aanbeveling.

Serveer deze wortelen bij een groene salade of bij een salade van bijvoorbeeld gort of couscous.

Geroosterde wortelen met feta, sinaasappel en komijn

(4 personen)

  • 1 kilo wortels
  • 100 gram feta
  • 1 sinaasappel
  • 1 el sesamzaad
  • 1/2 el komijnzaad
  • grof zeezout
  • olijfolie
  1. Warm de oven voor op 190 graden. Was de wortels goed, ontdoe ze van loof en uitlopers en snij ze vervolgens overlangs in kwarten.

  2. Schik de wortels in een ovenschaal, besprenkel met voldoende olijfolie en hussel even goed om zodat alle wortels bedenkt zijn onder een dun laagje olie. Herschik de wortels zo dat ze zo min mogelijk overlappen. Strooi het komijnzaad erover.

  3. Zet de wortels ongeveer 20 minuten in de oven - of tot gaar zijn. Haal de schaal uit de oven, knijp een halve sinaasappel leeg over de wortels en bestrooi met een beetje zeezout. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

  4. Haal de schaal uit de oven en leg de wortels op een mooi bord. Besprenkel met olijfolie, het sap uit de resterende helft van de sinaasappel en kruimel er feta over. Maak af met geroosterde sesamzaadjes.