Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Gevulde kipfilet met mozzarella

AVG

De naam van een gerecht doet veel voor je beeldvorming, is mijn ervaring. Zo ontdekte ik onlangs bij Ron’s Gastrobar een McFlurry op de kaart. Hij was weliswaar van ganzelever, maar toch: voor mij werd het hem niet meer. Tijdens een paar weken Colombia ben ik daarentegen een aantal keer gevallen voor een gerecht, puur door de naam.

Nogal saai

De Colombiaanse keuken is jammer genoeg nogal saai; het Aardappel-Vlees-Groenten-gehalte is vrij hoog. Elke dag rijst, met een plakje tomaat en komkommer en een stukje gebakken pollo (kip), carne (rund) of pescado (vis). Of, als spannende variant daarop, een stukje pollo, carne of pescado Milanesa. Kijk, daar gaat je hart dan toch een beetje sneller van kloppen. 'Lekker met verse kruiden of een spannende salsa', hoopte ik dan. Maar eigenlijk betekende Milanesa gewoon: een paneermeelkorstje en dan zo, hop de frituur in. Ach, na een tijdje word je wat minder kieskeurig.

Heel makkelijk

Terwijl het heel makkelijk is om zo’n simpele Milanesa wat aantrekkelijk te maken. Beetje mozzarella erbij, wat verse kruiden et voilà: een stuk AVG dat je met een gerust culinair hart op tafel kunt zetten. Helemaal in combinatie met een lekkere frisse venkelsalade.

Dit is een bijdrage van Martine de Kock. Martine reist graag en veel. Ze schrijft over wat ze at en graag nog eens wil eten.

Gevulde kipfilet met mozzarella

(4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • een beetje bloem
  • verse tijm/oregano/basilicum)
  1. Snij de kipfilets horizontaal in en zorg dat één van de twee zijkanten aan elkaar vast blijven zitten, zodat je een ‘flapje’ krijgt. Snij de mozzarella in mooie dunne plakjes en vul de kipfilets ermee.

  2. Maak 1 bord met een losgeklopt ei, 1 bord met wat bloem en 1 met paneermeel. Hak de kruiden fijn en meng dit met het paneermeel.

  3. Haal de gevulde kipfilets door de bloem, het ei en tot slot het gekruide paneermeel. Gebruik evt. een prikker om de kipfilets dicht te maken.

  4. Verwarm boter in een goede anti-aanbakpan en bak de kipfilets in een kwartiertje bruin en gaar.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.