Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Haverkoekjes

Koekje voor Kai

Koekjes en andere zoetigheden kunnen functioneren als sociaal glijmiddel, aldus Anna Top. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere. Maak deze koekjes in de eerste plaats omdat ze bijzonder goed smaken.

Haverkoekjes

(15 personen)

  • 450 gram havermout
  • 230 gram roomboter
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram witte suiker
  • 200 gram rozijnen
  • 180 gram bloem
  • 150 gram pecannoten
  • 2 grote eieren
  • 2 el vanille-essence
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met een handmixer 230 gram boter, 200 gram bruine suiker en 200 gram witte suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg langzaam 2 grote eieren en 2 el vanille-essence toe.

  2. Meng in een andere kom 180 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 tl zout. Voeg deze droge ingrediƫnten langzaam, al mixend, toe aan de eerste kom.

  3. Voeg tot slot, tot het net gemengd is, toe: 450 gram havermout, 200 gram rozijnen en 150 gram zelf-geroosterde pecannoten. (5 minuten op 180 graden)

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en stort kleine hoopjes van het beslag van ongeveer 5 centimeter, druk ze iets plat. Bak de koekjes 12-15 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Ze moeten knapperig van buiten, maar nog een beetje zacht van binnen zijn.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.