Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Lamsspiesjes met muntsaus

Truttemoederthee

De wereld van de drinkende mens blijkt er één van traditionele rolverdelingen (mannen drinken solide brouwsels als pils, koffie en cola, vrouwen drinken ongelukkige surrogaatversies in de vorm van rosébier, verkeerde koffie en cola light) opmerkelijke feiten (er zijn mensen die honing in hun koffie doen) en volstrekt onbegrijpelijke trends (muntthee).

Afwaswater

Hollandse muntthee is niet te hanteren (tak in neus, lepel in oog), smaakt naar afwaswater en heeft behalve in naam weinig gemeen met échte muntthee. Die maak je namelijk niet alleen met een takje munt, maar ook met (groene) gunpowder thee, suiker en genoeg tijd. Niet meer doen dus, die enge kopjes truttemoederthee. Die munt verdient een veel nobeler bestemming, zoals bijvoorbeeld in de saus bij deze malse lamsspiesjes.

Dit is een bijdrage van Mark, mede-initiatiefnemer en marketingmanager van VOOD.

Lamsspiesjes met muntsaus

(4 personen)

  • 400 gram lamshaas
  • 250 gram vette yoghurt
  • 1 biologische citroen
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse koriander
  • bosje verse munt
  • olijfolie
  • zout
  • 8 houten satéstokjes
  1. Leg 8 houten satéstokjes weg in koud water.

  2. Snij 400 gram lamshaas in blokjes en marineer die in flink wat olijfolie, citroenrasp van 1 biologische citroen, citroensap van een 1/2 citroen, een 1/2 rode peper in ringetjes, 1 handje gehakte peterselie en 1 handje gehakte koriander. Schep goed om, dek af en zet minstens 1 uur weg in de koelkast.

  3. Maak de muntsaus door 1 handje munt fijn te snijden en dat door 250 gram vette yoghurt te roeren. Voeg ook 1 teentje geperste knoflook en zout en peper naar smaak toe.

  4. Rijg het vlees aan de satéstokjes en gril de spiesjes gaar op de barbecue of in een grilpan. Serveer de lamsspiesjes met de muntsaus en brood.