Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Ovengedroogde tomaten

Wulps

Ok. Wij zijn de gedroogde tomaat óók iets te vaak tegengekomen dit afgelopen decennium. Niettemin bieden wij je een goede reden om over je angst voor het te zoute stuk lapleer heen te stappen.

Wulps, blozend, sappig en heel lekker - dat zijn deze gedroogde tomaten. Je hebt er ook nog eens geen zon bij nodig.

Ovengedroogde tomaten

(4 personen)

  • Ongeveer 500 gr. Cherrytomaten
  • 2 tl. Zout
  • ¼ tl. Suiker
  • 1 theelepel tijm
  • 3 el. olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 220°C

  2. Snijd de tomaten doormiddenen leg ze met de vruchtvleeskant omhoog in een ovenschaal.

  3. Besprenkel ze met het zout, de suiker, de tijm en de olijfolie.

  4. Zet de schaal in de oven en zet deze onmiddellijk uit. Laat de tomaten vervolgens gedurende 1 nacht of 1 dag in de over staan zonder deze te openen.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.