Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Pappa al pomodoro

Soep in de zomer

Soep? In de zomer? Ja echt, het kan. Deze pappa is fris en in een handomdraai klaar, zodat je het snel weer het mooie weer in kunt. Terwijl anderen met roet besmeurd raken en de buurt blauw zetten, lach jij ze toe met een glas koele witte wijn in de hand en een geurige pappa in de keuken voor later. Wanneer het genadeloos begint te regenen, biedt je ze een kopje soep aan.

Pappa al pomodoro

(4 personen)

  • 2 blikken tomaten (heel)
  • 500 gram kersomaatjes
  • 2 sneetjes brood
  • 1 flinke bos basilicum
  • beetje bouillon
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  1. Snipper de uien en de knoflook en bak alles aan op een laag vuur in een flinke scheut olijfolie. Voeg na 10 minuten een kwart van de basilicum toe + alle basilicumsteeltjes. Roer goed. Voeg de blikken tomaten toe en laat een half uur pruttelen.

  2. Doe ondertussen de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet 10 minuten in een warme over (ongeveer 200 graden).

  3. Haal de soep van het vuur, pureer hem en voeg naar smaak bouillon toe. Verscheur 2 sneetjes oud brood boven de soep, voeg de kerstomaatjes en de rest van de basilicum toe en zet de pan nog een kwartier op een laag vuur. Roer af en toe goed.

  4. Serveer de soep goed heet en met een flinke scheut olijfolie.