Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Pompoensoep met ras-el-hanout

Gepaneerd mensje

Mijn dochter van 2 heet Loet, maar zo noemen mijn vriend en ik haar eigenlijk zelden. Madame Jeanette (als ze haar zin niet krijgt), Kroket (als ze haar badstoffen pyjama aan heeft en net een gepaneerd mensje lijkt) en Vuilnisbak zijn namen die wel regelmatig de revue passeren.

Vuilnisbak

Klinkt natuurlijk niet echt aardig, dat vuilnisbak. Maar het kind eet nu eenmaal dingen die de gemiddelde eter vaak vertwijfeld naar de rand van zijn bord schuift. Ingelegde ansjovis bijvoorbeeld. En zelf ingemaakte, zure augurken (bye bye tandglazuur). Een flink pittige curry. En handen vol koriander.

Beschaafd plukje

Die verse koriander serveerde ik vorige week trouwens bij een kom pompoensoep. Het bakje was leeg voordat mijn vriend en ik een beschaafd plukje konden meepikken. De pompoensoep liet mevrouw overigens gedecideerd staan. Want pompoen, daar houdt deze vuilnisbak dan weer helemaal niet van.

Dit is een bijdrage van Fen, grootverbruiker van zure augurken en hoofdredacteur van VOOD.

Pompoensoep met ras-el-hanout

(4 personen)

 • 1 (biologische) pompoen
 • 2 flinke witte uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1/2 rode peper
 • 1 flink stuk gember
 • 1 bouillonblokje
 • 1 tl ras-el-hanout
 1. Snij 2 uien, 2 tenen knoflook, een halve rode peper en een flink stuk gember in kleine stukjes. Bak in een soeppan aan in een flinke scheut olijfolie.

 2. Was een (bij voorkeur biologische) pompoen goed en snij hem in stukken zonder de schil te verwijderen. Doe in de soeppan en voeg water toe tot alles net onder staat.

 3. Voeg een bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat de pompoen helemaal gaar is (dat duurt ongeveer een kwartiertje).

 4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Garneer met ras-el-hanout.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.