Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Salade met geroosterde biet en geitenkaas

In de bus

Anders dan Mariabiscuit kun je bieten niet gemakkelijk in de bus meenemen, laat staan discreet wegwerken als dat je toch is gelukt. Maak deze salade daarom thuis klaar en nuttig hem aldaar in alle rust en met aandacht.

Salade met geroosterde rode biet en geitenkaas

(2 personen)

  • 4 (ongekookte) rode bieten
  • Een flinke hand pittige sla (bijvoorbeeld rucola)
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 el olijfolie
  • 3 el appelazijn
  • 1 tl tijm
  • 1 teen knoflook
  • balsamicosiroop
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bietjes, snij ze in parten en doe ze in een ovenschaal met een scheut olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. Was ondertussen de sla.

  3. Haal de bietjes uit de oven, strooi er een flinke tl tijm en 1 fijngesneden teen knoflook over en meng. Zet nog 10 minuten in de oven en laat daarna een beetje afkoelen.

  4. Doe de sla en de bietjes in een schaal. Maak de salade naar smaak aan met olijfolie en azijn. Verkruimel de geitenkaas over de salade, en maak af met een aantal strepen balsamicoazijn, zout en vergemalen peper.