Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

Salade van rode biet, hazelnoot en winterpostelein

Kan ook in de zomer

Aan de biet kun je je geen buil vallen. In deze supersnelle en meer dan makkelijke salade krijgt de biet pit van een handje winterpostelein. Geen winterpostelein? In de zomer is roquette een prima vervanger.

Salade van rode biet, hazelnoot en winterpostelein

(4 personen)

  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 1 knapperige zoete appel
  • een handje hazelnoten
  • een flinke hand winterpostelein
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • zout
  • peper
  1. Snij 500 gram rode bietjes in hele dunne plakjes. Verdeel ze over een bord. Schil de appel en snij deze ook in dunne plakjes. Verdeel over de bietjes.

  2. Rooster een handje grof gehakte hazelnoten zonder olie in een pan. Klop een dressing van 2 el lekkere mayonaise, 2 el yoghurt en 2 flinke tl geraspte mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de dressing over de bietjes en appel. Verdeel hier een grote hand winterpostelein over.

  4. Strooi 2 el kappertjes en de geroosterde hazelnoten over de salade. Besprenkel met olijfolie en maak af met verse zwarte peper.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.