Voor je dagelijkse portie leesvoer

VOOD

La Martinette 2009

DOE ALS TONY

Het schijnt een ziekte te zijn, binge watching: obsessief tv-series kijken, uren achter elkaar. Bij The Sopranos, een geweldige serie over de maffia in New Jersey, had ik er ook last van. De manier waarop de personages zich in de serie tot elkaar verhouden is prachtig uitgewerkt in zes seizoenen. Vorige week overleed James Gandolfini, de vertolker van opperhoofd Tony Soprano.

De mooiste wijnscène van The Sopranos zit in seizoen zes, aflevering negen. Tony en Christopher zijn op roadtrip. Wanneer ze moeten pissen - en hun SUV parkeren op een verlaten terrein - zien ze twee dieven een lading wijn stelen. Met twinkelende ogen en vol jonge-honden-plezier laden ze de wijn over in hun eigen achterbak. Het rippen van een tiental kisten Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1986 is, in relatie tot wat ze de rest van de dag uitvreten, slechts kattenkwaad, tijdverdrijf.

Pichon Longueville is een vermaarde wijn uit Pauillac, Bordeaux. Een fles uit 1986 is te koop bij Luxurious Drinks voor € 204,20. Doe als Tony en drink uit de fles.

Dure Bordeaux’s genoeg, maar waar vind je een betaalbare? Die ook nog z’n prijs waard is? Bolomey Wijnimport heeft er ééntje. Géén Pauillac, maar een Bordeaux Supérieur: La Martinette 2009 van Jacques Lurton. Knap geprijsd, onder een tientje. 100% merlot van oude stokken én biologisch, mijn wijnkeuze voor deze week. Maar mocht ik in de gelegenheid komen om een kist Pichon Longueville achterover te drukken dan zal ik dat niet nalaten. Ter ere van Tony.

Comments

Log in met Facebook en laat een berichtje achter.

Er zijn nog geen reacties.